..

Läs även mer på vår profil "Annica&Kim" som står under bilden!!

De ser och de hör!

Nu har våra små blivit ännu roligare. Allihop ser och hör. De busar med varandra och (tyvärr) har de börjat lära sig att klättra ur sin valpsäng!
Idag avmaskades de för fösta gången. Grand Roddy (Valp nr 3) väger i dagsläget 575 g (!!!) och vår lille Micro Chap (valp nr 2) väger så lite som 360 g.. Stor skillnad på de alla!

Men alla mår prima och igår fick de för första gången lite köttfärs med äggula i! Snacka om populärt! =D



Django Dynamic och de sovande bröderna Grand Roddy & Dobby Blue


Remy Pioneer

 
Lille Micro Chap

 
Lugne och tyste Moody Mumble


Vår vackra, fläckiga tik Nila!

Visst ser de lite mer ut som hundar nu? (men.. de är fortfarande lika svåra att ta kort på!....)

Ögonen öppnas!

Yes, igår öppnades de första ögonen och det var valp nr 7 (Dobby Blue) som öppnade sitt egna öga först! Idag öppnade även valp nr 1 sina ögon, fast han har allt öppnat båda ögonen!

Alla valparna mår så bra och börjar bli rätt stora!:) Den störste är fortfarande nr 3 (Grand Roddy) som väger enormt mycket mer än valp nr 2 (Micro Chap).

Maja har kunnat ta lite längre promenader igen och tycker det är skönt att komma ifrån. Nu är bästa vännen dalmatinerhanen Golle här för några dagar vilket Maja är valdigt glad för!

Valp nr 1 Den översta är valp nr 1 som sover ovanpå sina bröder/syster..

 Roddy som varit störst från början! Han bara äter o äter o äter.....

Vår tik!

Vår tuffa tik!
Vår lilla tik som hon ser ut uppifrån! Detta är faktiskt en av de starkare valparna (och också en av dem som är svårast att ta kort på..) Vad vi vet från igår väger hon nästmest i kullen (195g)!


Knappt några tecken alls har hon.. 3 små mörka fläckar! :)

Valp nummer 5

Django!
Hane nummer 5 (Django) både under & över. Han med mest tecken av de alla!



Det är inte lätt att ta bilder på de små! De kravlar iväg, rör sig och vill bara tillbaka till mamma!
Django är den lille krabbaten som hade så mycket släm i halsen att han höll på att inte klara sig:(
Men med hjälp av en sugpropp lyckades Kim få ut allt och Django kunde andas igen!:)

Så fina!

  Här är alla äntligen ute!
 Valp nr 1!

Några bilder att börja med!..

Lägger in några bilder till att börja med tills jag fått in resten på de fina!:)

Maja och hanarna 1-5
Maja med hanarna 1-5 och den ende tiken i kullen!:)


Här är valp nummer två som Kim just stödmatat lite.
Här är valp nummer två som Kim just stödmatat lite. Han är minst i kullen.

Har somnat.
Hane nummer två har somnat mätt i min hand!

Nu är de här!

Igår skulle jag och Kim på musikal (Mary Poppins). På morgonen märkte jag att det var nått annorlunda med Maja. Hon flåsade och gick oroligt omkring. Vid 14 kom min mamma över för att vara hundvakt. I pausen av musikalen smsar jag mamma "Inga valpar än antar jag?.." och får svaret "Nej, men vattnet har gått".
Smått orolig såg vi klart på en underhållande musikal och satte sedan gasen i botten för att komma hem snabbt då jag samtalat med mamma som berättade att 2 var ute.

När vi kom hem låg de två brevid sin stolta mamma. De båda var hanar. Mamma berättade att den förste hade kommit med bakbenen först och hade det mycket kämpigt så mamma fick hjälpa till att dra ut den. Hane nummer två slank ut lätt 20 minuter efter den andra.

Den tredje som kom strax efter vi kommit hem (kl 19.00) kom även den med bakbenen först. Med lite hjälp fick Maja ut även den. En stor hane till blev det!

Fjärde hanen tittade ut efter exakt en halvtimme (19.30) och den kom ut lätt och smidigt. VId den här tiden hade min mamma åkt hem så vi fick klara oss själva.

Den femte hanen höll det på att bli problem med. Jag och Kim gick ifrån Maja i 5 minuter och när jag kommer tillbaka ligger där en ny liten kotte som jag inte känner igen. Maja som var i full sjå med att äta upp efterbörd och tvätta valpen runt magen glömde bort ansiktet. Han var väldigt svag och vi trodde att han var körd. Men efter att fått bort slemhinnor och sugit med sugpropp i halsen vaknade även han till liv.

Vi hann inte pusta ut från valp nr 5 innan vi såg att en ny redan hade åkt ut. Valp nummer 6 var född. Denna gången en stark och livlig tik!!

Det gick en timme, sen var det dags igen. Denna gången märkte jag på Maja att hon var trött. Krafterna hade tagit slut. Jag märkte att det började titta ut något ur Maja. Men hennes krystar var svaga. Det hade kommit en hel del blod både innan jag såg valpen och under tiden valpens nos tittade ut. Slemhinnan hade brustit runt nos och mun men Maja var trött. Valpen andades men eftersom Maja inte krystade särskillt bra så började valpen bli blå. Huvudet på valpen var så stort att jag inte lyckades gå in i Maja för att dra den ut. Men med samarbete av mig, Kim och Maja lyckades vi tillslut få ur den. Då var problemet bara att få den andas. Efter lite knådande, torkande och med hjälp av sugproppen så fick vi liv i den! Valp nummer 7 var född! Även detta en hane.

Déjà vu från hennes förra kull där det var exakt 6 hanar och 1 tik! Vi har nu 7 mycket fina starka valpar hos en stolt men trött mamma Maja!

60 dagar

Igår måste jag varit trött. För Maja är ju faktiskt i 60:onde dagen och inte i 59onde!
Hennes temp ligger nu på över 37 grader. Men jag har börjat tro att valparna där inne trivs allt för bra och inte vill komma ut! Maja ligger mestadels och vilar. Sova är svårt för valparna där inne verkar ha fest, de sparkas och rullar hela tiden!

Maja vill knappt äta något, inte ens köttbullar går bra nu, möjligen går hon med på köttfärs. Hon tycker det är skönt att komma ut men vill inte gå långt alls. Det verkar som det trycker på där bak då hon flera gånger velat bajsa när hon är ute men det kommer inget.

Blev inte många timmars sömn för mig på soffan inatt. Efter gårdagens tempratursänkning trodde jag ju stark på valpar snart. Jag kommer bli förvånad/imponerad om valparna lyckas hålla sig kvar där inne tills dagen 63.

Men vi får vänta och se!

Lurad igen!

Jepp! Så är läget, verkade som Maja eller tempen lurade mig trots allt! För än har inga valpar tittat ut.

Tillägg!

Efter jag skrev det senaste inlägget kom jag på att jag borde tempa Maja igen. Det var ju hela 4 timmar sen nu! Då låg hon på 36.9. Nu låg hon på 35.5!! Enligt allt man kan läsa på så är det alltså 6-12 timmar kvar tills förlossningen börjar!
Jag hoppas detta stämmer! Nu är spänningen på topp, kanske inte blir så många timmars sömn i soffan. Hoppas bara inte Maja eller tempen lurar oss...


Snart!.. kanske?

Nu är klockan slagen midnatt på torsdagskvällen. Maja är inne på sin 59:e dag. Jag får sova på soffan för timsvakan. Vem vet, kan de komma inatt? Tror både vi och Maja vill det. Var just ute med henne, hon tog som vanligt med sin favorittennisboll som hon så vackert nu lyckats gnaga sönder helt. Ändå skulle hon ta med sig det lilla det var kvar av dem! Så snabbt vi kom ut försökte hon tappert få mig att leka med henne men hon gav upp förvånandsvärt snabbt! Vanligtvis kan hon tjata i evigheter på oss!

Hon har både börjat bli mer rastlös på kvällarna men på dagarna vilar hon mycket. Hon bäddar lite grann i sin säng, tempen varierar. Hon ligger oftast runt 36.7 och har som minst vart ner på 35,8 (i måndags) och som mest 37.4. Så vem vet när de små har tänkt att titta ut. Jag har trott i flera dar nu att de är påväg men Maja bara lurar oss. Men tänk om de kan komma inatt!..

Var med och följ er valp från början! Hör av er till oss vid intresse eller frågor.
 
Nu ska jag gå och bädda ner mig och vänta tappert på att de kommer (vare sig det blir inatt eller inte...)! 

Mamma Maja

Mamma Maja som blir sju år i år. Hon är vit och tan och hennes pälstyp är broken.
Maja är en fantastisk hund som älskar att vara ute och leka.

Maja ligger och sover - ansträngande att bära massa valpar!!

Nu är det snart dags

Nu har Majas mjölk börjat komma. Valparna sparkas mer och mer. Det är snart dags - spännande! :)



Vid intresse, kontakta oss först via mail eller blogg, därefter kan vi höras på telefon.
Alla köpare måste ha sett valparna i verkligheten innan köpet godkänds.
Vi använder oss av SKKs köpeavtal och doldafel-försäkringen tecknas i Agria.
Direkt vid födseln registreras valparna i SKK.

RSS 2.0